A Szakcs
A nevem Csnyi Renta. Szolnokon szlettem 1978. december 01-jn. Kereskedelmi s vendgltipari iskolt vgeztem. Iskols veim alatt rendszeresen sportoltam, elssorban versenytncokkal s lovaglssal foglalkoztam, de nem llt tlem tvol sem a rpladba, a kosrlabda vagy a futs sem.
Sportkarrieremnek vgl egy slyos bokaszalagszakads vetett vget, gy mr nem volt, ami tovbb itthon tartson. Sokfel megfordultam a nagyvilgban, gy tbb np jellegzetes z s konyhavilgval ismerkedhettem meg.
Miutn felhagytam vndorl letemmel egy kereskedelmi egysg vezetst bztk rm. A szmtgpes munkm mellkhatsaknt a testslyom folyamatosan gyarapodott a kedvem pedig rossz volt az lland stresszes helyzetek miatt. reztem, hogy ez az llapot nem tarthat fenn sokig. Hamar testmozgs utn nztem, meg is talltam a "lustk harcmvszett", azaz az aikido-t. Mely harcmvszet filozfija, hogy a lehet legkevesebb energiakifejts melett a leghatkonyabb teknikkat tvzve tegyk rtalmatlann a tmadt.
Az aikido egy japn budosport, gy elkerlhetetlenn vlt a japn kultrval s letfilozfival trtn ismerkeds. Mgnem az egyik edztbor alkalmval lehetsgnk nylt kiprblni a makrobiotikus tpllkozst is egy egsz ht erejig.
Az zvilga szokatlan volt s sokszor nehezemre esett leerltetni a falatokat. De a hatsa vgkpp meggyztt.
Az edztbor alatt semmifle izomlzzal nem kelett megbirkznom, pedig komoly edzseket izzudtunk vgig a forr nyr kzepn. Norml adag teleket ettnk, s sosem maradtunk hesek, viszont az edzsek folytatsban sem akadlyozott a "telehas" rzs.
Azta a prommal egyre gyakrabban kvettk ezt a fajta tpllkozsi mdot. Mostanra pedig mr az tkezseink 80%-a makrobiotikus. gy lettem szakcs elszr csak a sajt hztartsunkban, majd a csaldi s barti krben is. Br nem mindenki vlasztja a makrobiotikt letmdjul, nem mindenki tud vagy akar lemondani a "hagyomnyos" lelmiszerekrk (mi sem, s nem is kell), de a megrendelim kzl egyre tbben lvezik ldsos s egszsgmegtart hatst. gy n mindenkinek kvnom, hogy egyen jkat s rezze mindig nagyon jl magt!
Szolnok, 2009.12.09. |